Wanneer ontvangen we de gemaakte foto’s?

Nadat de foto’s gemaakt zijn streef ik ernaar om de foto’s binnen 2 weken klaar te hebben. Maar de kwaliteit van de foto’s staat natuurlijk voorop!

Is het mogelijk om een foto te laten afdrukken op canvas, plexiglas, hout, perspex of aluminium?

Dit is nu niet mogelijk. In de toekomst wil ik dit wel gaan doen, ik vind het belangrijk om een goede drukker te vinden omdat kwaliteit bij mij hoog in het vaandel staat. Daarom krijgt u alle foto’s in een digitaal bestand zodat u helemaal vrij bent om de foto’s te laten afdrukken. Dat heeft als voordeel dat u ze dus ook vaker af kan laten drukken en niet met nabestellingen te maken zal hebben.

Kan ik meer foto’s bij een fotoreportage krijgen?

De foto’s van een reportage krijg je digitaal in een klein formaat* met logo. Bij elk pakket kunt u 1, 2 of meerdere foto’s uitkiezen die u in hoge resolutie* zonder logo wilt. Wil je meer foto’s in hoge resolutie zonder logo dan dat in het pakket staat? Dat kan, dat kost €5,- euro per foto.

*Een klein formaat is een foto van 600×900 pixels met logo. Deze kunt u gebruiken voor social media. (deze kwaliteit is niet genoeg om te laten afdrukken)

*Hoge resolutie betekent een foto in groot formaat die u kunt laten afdrukken of uit laten vergroten. (zonder logo)

Kunnen de foto’s alleen in kleur of ook in zwart-wit of sepia worden geleverd?

De foto’s lever ik standaard in kleur, maar wilt u achteraf ook foto’s in zwart-wit of sepia is dat natuurlijk geen probleem.

Ik heb een erg leuk idee, zou je zoiets voor mij kunnen maken?

Als je een idee hebt of een voorbeeld foto kun je die mij altijd laten zien. Ik ga het voorbeeld niet exact kopiëren, maar ik geef er een eigen draai aan zodat het toch een unieke foto wordt.

Bewerk je alle foto’s na?

Ja, ik bewerk alle foto’s na. Wel bewerk ik alleen de kleuren en de sfeer, ik maak geen mensen dunner etc. Iedereen is mooi van zichzelf en dat zal met een fotoreportage bij mij echt naar voren komen, ik zal er alles voor doen om jullie mooi op de foto te krijgen!

Nabewerken hoort bij de fotoreportage en maakt de foto’s “af”. Ik lever geen onbewerkte foto’s om deze reden.

Bewerken betekent niet dat het resultaat onnatuurlijk wordt! Tenzij dat naar wens is natuurlijk.

Wat voor een kleding kan ik het beste aan doen tijdens een fotoreportage?

Vermijd teksten en figuren op kleding, rustige kleding is het mooist. Het combineren van patronen en verschillende tinten kleding kan wel erg goed werken. Het is slim om harde contrasten te vermijden, denk daarbij aan de combinatie zwart en wit. Zachte en natuur tinten is erg mooi op een foto.

U kan ook meerdere setjes kleding meenemen als u twijfelt, dat is geen enkel probleem. Hou er dan wel rekening mee dat u zich dan waarschijnlijk buiten moet omkleden. (of er moet in de omgeving een plaats zijn waar u zich om kan kleden)

Als u met meerdere mensen op de foto gaat pas dan de kleding op elkaar aan, spreek bijvoorbeeld een kleur af, of kies kleuren die dicht bij elkaar liggen.

Wat zijn de reiskosten van een fotoreportage?

Binnen een straal van 10 km vanaf postcode 6678 AX worden er geen reiskosten berekend. Boven de 10 km vraag ik een vergoeding van €0,30 per km. De afstand wordt berekend met Google Maps. Bij langer dan een uur reistijd komt er €5,- per uur bij.

Waar worden de foto’s gemaakt?

Ik woon zelf bij Nijmegen, maar samen met de klant ga ik nadenken over een locatie. Dat kan dichtbij zijn voor mij maar ik vind het ook geen probleem om verder te reizen alleen dan worden er wel reiskosten bij berekend.

Gaat een fotoreportage door als het regent of slecht weer is?

Wanneer we een afspraak hebben voor een fotoreportage op locatie kan de reportage doorgaan wanneer het droog is, bewolkt weer is geen enkel probleem en kan juist mooi zijn door het verspreide licht. Wanneer het regent kan de fotoreportage niet door gaan en wordt er kosteloos een nieuwe datum gekozen. Als er slechte weervoorspellingen zijn onderhouden we contact.

Fotografeer je ook binnen?

Ik fotografeer alleen buiten omdat je buiten veel vrijer bent dan in een studio, dat geeft veel meer spontaniteit in een foto. Dat kan je duidelijk terug zien in het resultaat. Dit betekent wel dat we afhankelijk zijn van het weer.

Wat wordt er bedoeld met lage resolutie of hoge resolutie?

Een klein formaat is een foto van 600×900 pixels met logo. Deze kunt u gebruiken voor social media. (deze kwaliteit is niet genoeg om te laten afdrukken)

Hoge resolutie betekent een foto in groot formaat die u kunt laten afdrukken of uit laten vergroten. (zonder logo)

Wat voor een apparatuur gebruik je?

Ik gebruik een full frame camera van Canon namelijk de Canon EOS 6D. Daarbij heb ik 2 lenzen de Canon 24-105mm F4.0 en de Canon 70-200mm F2.8. Ook heb ik nog een flitser van Canon de Speedlite 600ex. Alleen fotografeer ik eigenlijk niet met flitser tenzij het echt niet anders kan. Ik vind natuurlijk licht altijd het mooist.